Vízbiztonsági terv felülvizsgálata

Munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a vízbiztonsági tervek elkészítését igen változatosan oldják meg az üzemeltetők, illetve egyes esetekben (KEOP Ivóvízminőség javító programok esetében) a kedvezményezettek, kivitelezők, társulások. Sajnos az OKK szakvélemények kiadása is igen lassan zajlik, így egyes esetekben komoly kérdéseket vet fel a jogszabályoknak való megfelelés. A 201/2001. (X.25.) Kormányrendelet szerint „Az üzemeltetőnek az ivóvízbiztonsági tervet évenként kötelezően felül kell vizsgálnia. Az ivóvízbiztonsági tervben eszközölt változásokat az illetékes népegészségügyi szerv felé be kell jelenteni.”.

Mi van akkor, ha a nagyobb vízellátó rendszerünkre (>5000 fő) benyújtásra került vízbiztonsági terv nem került jóváhagyásra? Jogszabályi kötelezettségünk lenne felülvizsgálni, de szakvélemény és hatósági jóváhagyás hiányában érdemes-e?

Amennyiben vízbiztonsági tervek készítésével, felülvizsgálatával, szakvéleménynek, hatósági előírásoknak való megfeleléssel kapcsolatban kérdése van, tegye fel kérdését, vagy lépjen kapcsolatba velünk!