Vízbiztonság

A Scarabeus Kft. a korábbi szabályozások során nagy tapasztalatra tett szert az ivóvíz minőség biztosítása területén. Számtalan esetben adott az elmúlt két évtizedben szakvéleményt vízminőségi problémák megoldására, az ivóvíz szolgáltatás területén a közegészségügyi kockázatok csökkentésére. Ide kattintva nézheti meg referenciáinkat.

A 201/2001. (X. 25.) az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló kormányrendelet alapján „A fogyasztók számára évi átlagban 10 m3/nap mennyiségnél több vizet szolgáltató vagy 50 főt meghaladó állandó népességet ellátó ivóvízellátó rendszerek vízbiztonság-irányítási rendszerét ivóvízbiztonsági tervben kell rögzítenie az üzemeltetőnek.”

2015. november 28-tól „az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről” szóló 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet szerint az 1000 m3/d kapacitás alatti, vagy az 50-4999 főt ellátó ivóvízellátó rendszerekre vonatkozó vízbiztonsági terveket 2017. július 1-ig kell benyújtani jóváhagyásra az illetékes népegészségügyi szervhez. A jóváhagyáshoz csatolni kell az Országos Közegészségügyi Központ – Országos Környezetegészségügyi Intézet szakvéleményét is.

Amennyiben az Ön által üzemeltetett egyedi vízellátó rendszerre vonatkoznak a kormányrendeletben előírt feltételek, úgy javasoljuk a vízbiztonsági terv készítésének mielőbbi megkezdését. A részletek pontos megismerése érdekében javasoljuk az ezzel megbízott felelős munkatárssal történő személyes megbeszélést. Vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!