Telepengedélyezés környezetvédelmi tervfejezet

telepengedély

Amikor új tevékenységbe kezd egy vállalkozás, akkor első körben a telepengedélyezéskor szembesül azzal, hogy környezetvédelmi és egyéb más előírások sokaságának kell megfelelnie. Elsőként az 57/2013. (II.27.) Kormányrendelet alapján szükséges megvizsgálni, hogy a tervezett tevékenység telepengedély köteles-e. Ha a tervezett tevékenység szerepel a Kormányrendelet 2. mellékletében, akkor bizony komoly feladatok várnak a vállalkozásra mind a környezetvédelem, mind más szakmai területeken, így a tűzvédelem és a munkavédelem területén is.

A telepengedély-köteles ipari tevékenység folytatásának engedélyezéséről szóló kérelem kötelező adattartalma a környezetvédelmi tervfejezet. Azt azonban, hogy ennek a tervfejezetnek pontosan mit is kell tartalmaznia már nincsen egységes megállapodás. A tervfejezetet szakhatóságként az illetékes megyei kormányhivatalok környezetvédelmi főosztályai véleményezik. Ők pedig a 314/2005. (XII. 25.) Korm. rendeletet veszik alapul, aminek a mellékleteiben ugyancsak szükséges kikeresni tervezett tevékenységünket. Amennyiben a tevékenység előzetes vizsgálati dokumentációhoz, környezeti hatásvizsgálathoz vagy egységes környezeti engedélyhez kötött, mindenképp környezetvédelmi szakértő bevonása szükséges.

 Amennyiben telepengedélyezéssel, környezetvédelmi engedélyezéssel kapcsolatban kérdése van, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, akik szívesen állnak rendelkezésére.