Vízbiztonsági terv minta letöltése

Hogy csak a lényegre kelljen koncentrálnia!

Ha vízbiztonsági terv készítését tervezi egyedi vízellátó rendszeréhez, akkor érdemes letöltenie ingyenes vízbiztonsági terv mintánkat! A vízbiztonsági terv fontos része a vízellátó rendszereknek, hiszen a 201/2001. (X.25.) kormányrendelet ezt is kötelezővé teszi 2014. július 1., illetve a kisebb rendszerek esetében 2017. július 1., határidővel. Ennek elkészítése körülményes feladat, így érdemes szakemberre bíznia a munkát!

Szakmai segítség a vízbiztonsági terv elkészítéséhez

A Scarabeus Kft. két évtizednyi tapasztalattal rendelkező cég, így biztos lehet abban, hogy az ivóvíz minőség biztosítása területén mi vagyunk az egyik legjártasabb cég az országban! Nem egy esetben adtunk szakvéleményt különböző problémák megoldására, illetve az ivóvíz szolgáltatás területén a közegészségügyi kockázatok csökkentésére. Kiváló szakmai háttérrel rendelkező munkatársaink üzemeltetési tapasztalattal is rendelkeznek, így szabályos és gyakorlatias vízbiztonsági terveket készítenek. Ennek köszönhető, hogy a tőlünk segítséget kérő üzemeltetők valós szakmai tanácsokat kapnak, amelyeket sikerrel alkalmaznak.

Jogszabályok az ivóvíz biztonságáról

A 201/2001. (X. 25.) az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló kormányrendelet alapján “A fogyasztók számára évi átlagban 10 m3/nap mennyiségnél több vizet szolgáltató vagy 50 főt meghaladó állandó népességet ellátó ivóvízellátó rendszerek vízbiztonság-irányítási rendszerét ivóvízbiztonsági tervben kell rögzítenie az üzemeltetőnek”.

Ez az előírás nemcsak a közüzemi, hanem az egyedi vízellátó rendszerekre, valamint a saját vízművel rendelkező élelmiszer előállítókra is vonatkozik.

Vízbiztonsági terv készítése a hatósági előírásoknak megfelelően

Az utóbbi években sajnos számos üzemeltető készített az előírt feltételeknek nem megfelelő különböző vízbiztonsági terveket. Ez nem mindig szerencsés, hiszen a nem szabályosan elkészített tervet a hatóság szankcionálhatja, illetve új terv készítését írja elő. Ez többletmunkát és kiadást jelent a megbízónak. Ezen kívül az OKK szakvélemények kiadása is igen lassan zajlik, így egyes esetekben komoly kérdéseket vet fel a jogszabályoknak való megfelelés.

Ha az Ön által üzemeltetett egyedi vízellátó rendszerre vonatkoznak a kormányrendeletben előírt feltételek, úgy javasoljuk a vízbiztonsági terv készítésének mielőbbi megkezdését.

Hogyan kezdjen hozzá?

Töltse le ingyenes vízbiztonsági terv mintánkat!

Miért érdemes letöltenie?

  • Mert a mintát a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) Vízbiztonsági Munkacsoportja ajánlása alapján készítettük el, így biztos lehet abban, hogy egyedi vízbiztonsági terve az előírásoknak megfelelően lett kialakítva.
  • Mert kidolgozása során teljes mértékben figyelembe vettük az Országos Közegészségügyi Központ szakmai ajánlásait, útmutatóit.
  • Mert az elkészítendő vízbiztonsági tervek összeállításához részletes, a gyakorlatban jól használható szakmai útmutatót ad.
  • Mert az ajánlás kétszintű dokumentációs rendszerre tesz javaslatot, pont úgy, ahogyan a Scarabeus Kft. az elmúlt években is készítette számos vízellátó rendszer vízbiztonsági tervét.
  • Mert gyakorlatias és valós szakmai segítséget nyújt az üzemeltetők számára.
  • Mert teljes körű képet kap a vízbiztonsági terv felépítéséről és legfontosabb célkitűzéseiről.
  • Mert megismeri saját vízellátó rendszerének kockázatos pontjait, így az időben elvégzett beavatkozások révén később jelentős kiadásokat spórolhat meg.

Az ivóvíz-biztonsági terv mintát az Országos Környezetegészségügyi Központ által kiadott útmutató alapján, a Kormányrendelet 6. számú mellékletében megadott tatalmi követelmények szerint készítettük el.

Adja meg nevét és e-mail címét, és mi azonnal küldjük Önnek a vízbiztonsági terv mintát!

Letölthető vízbiztonsági terv mintaLetöltötte a mintát, de nem tud eligazodni rajta?

Keressen fel minket!

Amennyiben vízbiztonsági terv készítésével, felülvizsgálatával, szakvéleménynek, hatósági előírásoknak való megfeleléssel kapcsolatban kérdése van, hívjon minket bizalommal elérhetőségeinken! Lehetőséget biztosítunk személyes konzultációra is!