Lejárt a vízbiztonsági tervek benyújtására vonatkozó határidő

Lejárt a vízbiztonsági tervek benyújtására vonatkozó határidő

Az ivóvíz minőségi követelményeiről és az ellenőrzés rendjéről szóló 201/2001. (X. 25.) Kormányrendelet szerint az 1000 m3/d kapacitás alatti, vagy az 50-4999 főt ellátó ivóvízellátó rendszerekre vonatkozó vízbiztonsági terveket 2017. július 1-ig kellett benyújtani jóváhagyásra az illetékes népegészségügyi szervhez. Bár szakmai körökben hallani a határidő újbóli meghosszabbításáról, erre hivatalos közlemény még sehol nem jelent meg.

A népegészségügyi szervek, mint hatóság azonban számos megyében megkezdték felkeresni az érintett vízellátó rendszerek üzemeltetőit. Sokan az OKI által többször beharangozott HUMVI rendszerbe integrált vízbiztonsági tervező modul felhasználásával kívánták megoldani a feladatot. Ez a modul azonban a mai napig nem fut. A Kormányrendeletben azonban a határidő szabott, így a hatóság jogosan kérheti számon a terveket az üzemeltetőkön. Várhatóan legkésőbb az éves helyszínellenőrzéseken fel is fogják tenni a kérdést.

Amennyiben ön kicsúszott a határidőből, de szeretné bírság nélkül megúszni, két lehetőséget is ajánlunk:

1.Kérjen ajánlatot vagy vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, aki mindenben részletes információt tud nyújtani. Ajánlatkérés>>>

2. Jelentkezzen az IDEA Képzési Központ szeptemberben induló Ivóvízbiztonsági szakügyintéző képzésére, mellyel saját maga is el tudja készíteni vízbiztonsági tervét.

Amennyiben kérdése, kérése van keresse kollégánkat:

Baloghné Gaál Zsófia

20/299-8960