Környezeti nevelés

Bár a környezetvédelem erősen szabályozott terület, mégis ez a gazdasági és jogi szabályozás önmagában nem elegendő. Ha tisztább, egészségesebb környezetben szeretnénk élni, ha még sokáig szeretnénk gyönyörködni a természet szépségeiben, nekünk is változnunk kell. Célunk olyan szokás és viselkedésforma megalapozása, amely alternatívaként szolgál a fenntartható életmód kialakításában, felhívni mindenki figyelmét a környezeti problémákra, különösen a szűkebb élettérre koncentrálva.

A környezeti nevelésnek és a szemléletformálásnak alapvető szerepe van a világ környezeti problémáinak megoldásában. Kizárólag kötelezésekkel nem lehet jelentős változásokat elérni. Hosszú távon a szemléletformálás az egyetlen lehetőség, mellyel társadalmunk a klímaváltozással és a környezetszennyezéssel fel tudja venni a harcot.

A környezeti nevelés egy vállalkozás életében is fontos. Az alkalmazottak saját viselkedésmintáikat viszik be a cég életébe. Tudatosan elősegíthető, hogy hozzájáruljanak a környezeti elemek és természeti erőforrások megóvásához, a környezetre kisebb terheket rovó vállalati működés elterjesztése érdekében, ezzel erősítve a vállalat környezeti és társadalmi felelősségét.

Szakembereink elkötelezettek a környezetvédelem iránt, így szívesen vállaljuk környezetvédelmi oktatások, fenntarthatósági szemléletformálások lebonyolítását is. Vegye fel velünk a kapcsolatot!